Blog Trouwdienst Tijdens Corona

muziek trouwdienst corona

Live muziek tijdens trouwdienst in corona tijd

Trouwen in tijden van corona is lastig. Laten jullie de bruiloft doorgaan of twijfelen jullie nog? Een vraag die veel bruidsparen op dit moment bezighoudt. Want als je de bruiloft wel door laat gaan, hoe gaat dit dan in zijn werk? Hoe is bijvoorbeeld een trouwdienst tijdens een lockdown? En hoe gaat het kerkelijk huwelijk eruit zien als niemand mee mag zingen? Dit zijn veelgestelde vragen die wij krijgen. Inmiddels hebben wij de live muziek mogen verzorgen bij heel wat trouwdiensten die gepland waren tijdens de lockdown. Hieronder lees je de ervaringen van bruidsparen en geven we tips over de invulling van een trouwdienst in coronatijd. Wat je reden ook is om het wel of niet door te laten gaan, onthoud: Trouwen kan in alle soorten en maten. Dit kan een hele grote dag zijn, met onder andere een feest, maar dit kan ook een kleine intieme bruiloft worden. 

Wil je graag sparren over de mogelijkheden van live muziek tijdens het burgerlijk huwelijk, de trouwdienst, receptie of het feest? Neem dan contact met ons op. We denken graag met jullie mee. 

 

”Onze trouwdienst tijdens corona was door alle corona regels niet zoals ik het mij vooraf bedacht had, maar uiteindelijk was de live muziek intiemer en nóg mooier dan we ons hadden kunnen wensen”

Tips voor live muziek tijdens een trouwdienst in corona tijd

Een trouwdienst tijdens corona is erg bijzonder. Het is misschien anders dan je van tevoren gedacht had, maar het kan zo mooi en intiem zijn. Gaat jullie bruiloft en kerkelijk huwelijk tijdens corona door of twijfelen jullie nog? Hieronder delen wij een aantal tips als het gaat om de live muziek tijdens het kerkelijk huwelijk.

  • Tijdens een trouwdienst in coronatijd mogen er maximaal 30 gasten aanwezig zijn. Gelukkig zijn kerken vaak vrij groot en heb je voldoende ruimte om mensen op veilige afstand van elkaar te laten zitten. Een voorbeeld hiervan is te zien op de foto van hieronder kijkt, dat ziet er gezellig uit toch?!
  • Zingen tijdens een trouwdienst of kerkelijke inzegening mag in veel kerken helaas nog niet. Maar wist je dat het wel is toegestaan om de muziek door een aantal muzikanten te laten zingen/spelen? De overige gasten zingen niet mee, maar kunnen bijvoorbeeld wel meeklappen en de muziek meezingen in hun hart en hoofd. Juist doordat live muziek nu schaars is, komt de muziek extra goed binnen. Zo is het samen bezingen van Gods liefde en trouw met live muziek toch mogelijk. 
  • Wist je dat de muzikanten niet vallen onder het maximale aantal van 30 gasten tijdens een trouwdienst en kerkelijke inzegening. Dit scheelt in het aantal. 
  • In veel kerken wordt de samenzang en de muziek begeleidt door het orgel. Het is voor ons mogelijk om liederen mee te zingen met het orgel. Zo zijn de teksten van bijvoorbeeld psalmen en gezangen wel te horen in de kerk, in combinatie met het orgel en de zanger/zangeres die meezingt. 
  • Wist dat je dat wij beschikken over een kwalitatieve geluidsinstallatie die de muziek op een juist volume ten gehoren brengt. Zo overheerst de muziek niet maar vormt het een prachtige muzikale basis voor de dienst.
  • Op ons YouTube kanaal hebben wij een heel aantal afspeellijsten met nummers die geschikt zijn om te (laten) zingen tijdens een trouwdienst of kerkelijk huwelijk. Nog niet genoeg inspiratie? In deze BLOG lees je meer inspiratie voor de live muziek tijdens jullie trouwdienst. 

  Ben je benieuwd wat wij kunnen betekenen voor de muzikale begeleiding tijdens jullie trouwdienst of kerkelijk huwelijk in coronatijd? Vraag dan onze brochure aan via onderstaande knop. We denken graag met jullie mee.

  Dit vonden bruidsparen van live muziek bij hun trouwdienst tijdens corona

  Ondanks alle corona maatregelen hebben wij een hele mooie trouwdienst gehad. De muzikale begeleiding van JES music maakte het heel speciaal en bijzonder. Niet alleen wij waren erg onder de indruk, veel gasten pinkte ook een traantje weg onder andere bij het mooie lied “zegen hen”. Het was juist intiem om met een kleinere groep mensen samen te zijn dan normaal gesproken aan de orde is. Omdat wij zelf niet mee mochten zingen tijdens de dienst, was het juist fijn om naar het mooie zingen van JES music te mogen luisteren.

  Lean & Esmee

  Nadat we ons huwelijk van april 2020 moesten uitstellen, hebben we besloten om het 28 augustus 2020 plaats te laten vinden. “Desnoods met z’n 2en” riep ik vol emotie en wat ik natuurlijk niet meende.. want dat het verzetten van de mooiste dag van je leven heftig is, dat zeker! Waar ik zelf gek op zingen ben, mochten we nu niet meezingen. Toch hebben we de dienst zo intiem en zo fijn ervaren. De live muziek van JES Music had een enorm toegevoegde waarde. Misschien juist omdat door te luisteren, de muziek nog meer binnenkomt. De bruiloft was niet zoals ik het me vooraf bedacht had, door alle Corona regels, maar uiteindelijk intiemer en nóg mooier dan we ons hadden kunnen wensen. We gunnen zo’n dag iedereen toe! 

  Mark & Esther

  Wij zijn heel blij dat we ondanks de maatregelen wel getrouwd zijn! De dag was feestelijk en intiem en we konden de liefde vieren. De trouwdienst was prachtig, en omdat we niet mee mochten zingen konden we wat minder bekende liedjes uitkiezen die JES music kon zingen. De dienst voelde door hun begeleiding helemaal niet leeg, want er klonken volle klanken in de kapel!

  David & Elise

  En nog meer tips voor live muziek tijdens jullie trouwdienst in coronatijd.

  • Wist je dat het heel eenvoudig is om een livestream op te zetten zodat de gasten die niet aanwezig kunnen zijn tijdens jullie trouwdienst of kerkelijk huwelijk de dienst (en de muziek) alsnog van thuis uit kunnen meebeleven? Kwalitatieve live muziek is dan onmisbaar om de mensen thuis echt onderdeel te laten zijn van jullie trouwdienst.
  • Dit is de uitgelezen kans om je man/vrouw te verassen met een lied dat veel voor jullie betekent. Een lied dat niet in de liturgie staat, maar die wij wel spelen en zingen. Zie je de reactie van je man/vrouw al voor je als ineens jullie liedje wordt ingezet? Succes verzekerd.
  • En wat dacht je van een persoonlijk geschreven lied voor jullie samen? Wij kunnen op basis van jullie liefdesverhaal een persoonlijk lied voor jullie schrijven en spelen tijdens jullie trouwdienst of ceremonie. Maar we kunnen het nummer ook opnemen en opsturen.
  • Is het bij jullie trouwdienst in corona niet mogelijk om live muziek te hebben, dan kunnen wij ook een lied dat voor jullie betekent opnemen en dat toesturen. We hebben dat vorig jaar al een aantal keer mogen doen, en hebben daar zoveel leuke reacties op ontvangen. Check onze pagina JES WE SING om te kijken naar de mogelijkheden. 
  • Wij hebben heel wat (luister)liederen geschreven speciaal over het huwelijk. Deze liederen zijn uitermate geschikt om te laten horen tijdens jullie trouwdienst of kerkelijk huwelijk in coronatijd. Beluister en bekijk de liederen HIER.

  waarom kiezen voor jes music

  5 jaar ervaring
  Met meer dan 350 bruiloften
  Platform met uitsluitend professionele muzikanten
  Persoonlijk advies zodat de muzikale begeleiding helemaal aansluit bij jullie wensen
  Gratis E-book vol met tips, inspiratie en voorbeeld liturgieën
  We garanderen een hoge kwaliteit doormiddel van het gebruiken van onze eigen geluidsinstallatie
  Met onze christelijke muzikanten zijn jullie ervan verzekerd dat de muziek tijdens de trouwdag aansluit bij jullie christelijke levensovertuiging
  Onze muzikanten hebben exclusief onze eigen JES music nummers in hun repertoire
  Always

  ”Het was juist intiem om met een kleinere groep mensen samen te zijn dan normaal gesproken aan de orde is”

  Dit vonden bruidsparen van live muziek bij hun trouwdienst tijdens corona

  Ondanks de corona maatregelen hebben we een fantastische bruiloft gehad waarbij de live music heel fijn was. Uiteraard konden de mensen niet meezingen maar wij hebben dat zeker niet als nadeel ervaren. Dit gaf juist een fijne intieme sfeer daarbij komt het feit dat ook niet iedereen van meezingen houd. Samenvattend: ik kan iedereen aanraden om live music bij een bruiloft met corona maatregelen te hebben dit geeft toch een feestelijk extraatje. 

  Job & Tamara

  Wij zijn dankbaar en blij dat wij onze bruiloft door hebben laten gaan! We hebben helemaal niks gemist door de corona. Ik denk dat het juist mooier was dan van te voren gedacht/gepland. Uiteindelijk draait alles om de liefde. Door de live muziek, wordt de dienst juist zo veel persoonlijker!! We hadden dit echt niet willen missen! De trouwdienst vonden wij het hoogte punt van onze trouwdag en dus keken wij er, ondanks wij zelf niet mochten mee zingen (wat wij best jammer vonden), onwijs naar uit. Wat werden wij geraakt door jullie zang en begeleiding en nu nog steeds ontroerd het ons als we de dienst terug luisteren.

  Matthijs & Marinka

  Trouwen in corona tijd, vraagt om vele aanpassingen bij het regelen van je bruiloft. Bij onze bruiloft in augustus mocht er helaas niet gezonden worden in de dienst. Toch hebben wij een hele mooie en bijzondere trouwdienst gehad, mede door de muzikale bijdrage van JES music. We hebben van onze gasten veel positieve reacties ontvangen over de muzikale bijdrage en in het bijzonder de mooie stem van Sifra. 

  Gijsbert & Wilma

  Nog nooit heeft iemand god gezien, maar als wij elkaar liefhebben dan blijft god in ons en is zijn liefde in ons volmaakt geworden

  Deze tekst hierboven komt uit 1 Johannes 4:11. Dit was onze (Jafeth en Sifra) trouwtekst toen wij in 2012 trouwden. En ik moest hier weer aan denken toen ik aan het bidden was voor alle bruidsparen die vanwege corona maatregelen niet de trouwdag kunnen organiseren zoals ze voor ogen hebben. Jullie liefde voor elkaar is niet zomaar liefde. Nee, wanneer jullie elkaar liefhebben en voor elkaar kiezen door te trouwen, dan wordt God en Zijn liefde zichtbaar door jullie heen. In een periode waar liefde soms ver te zoeken is, is jullie liefde voor elkaar een getuigenis. En we bidden jullie toe dat in dit proces Zijn liefde voor jullie, voor de mensen om jullie heen centraal zal staan. En dat jullie je bewust mogen zijn van Zijn belofte om in Zijn liefde volmaakt te zijn in jullie leven en huwelijk. 

  Liefs, Sifra

  Beluister hieronder onze eigen
  geschreven nummers

  BROCHURE AANVRAAG

  Jullie ontvangen na het invullen van onderstaand formulier direct een mail met de link naar onze online brochure.
  Als deze niet direct aankomt, controleer dan ook even de spam box.

  Welkom op onze blog!

  Lees in onze blogs praktische tips om jullie trouwdag onvergetelijk te maken. Denk aan tips in de voorbereiding naar jullie grote dag toe, liturgie inspiratie, trouwteksten, ect.

  Hopelijk hebben jullie er wat aan! 🙂

  Vraag geheel vrijblijvend onze brochure aan

  Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

  Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

  Sluiten